KARTICE

GRUPA D: Španjolska



Profil:

Španjolska je zasigurno jedan od favorita za osvajanje EP.Vicente del Bosque zna kako se osvajaju velika natjecanja. Doduse, u zadnje dvije godine pali su na FIFA -ljestvici(koja cesto nije vjerodostojna) no jedine europske reprezentacije koje su ispred nje su Belgija i Njemačka.Svejedno Španjolska je jedna od najjacih svjetskih sila kao reprezentacija i kao zemlja koja ima najjace klubove koji su ove godine pokupili svo europsko odlicje. Kadar je velike vrijednosti i velikih mogucnosti i bas ta pusta osvajanja i natjecanja njihovih igraca kroz sezonu bi mogla biti presudna u losem ili pozitivnom smislu. Iako imaju lose godine iza sebe njihova individualna kvaliteta jos neutpopunjena kemijom bi ih trebala izvuci iz grupe vjerojatno kao i prvoplasirane. Za daljni razvoj trebat ce nesto vise od puste individue koju imaju unutar momcadi.





Taktika i formacije:

Najjaci dio Spanjolske je sredina i kroz nju ce se obavljati mnogi dio napadackog a i obrambenog dijela. Najveca kvaliteta odjekuje sredinom sa vrlo balansiranim igracima i dezurnog Busquetsa iza leda. Iniesta je glavna okosnica tima u kreativnom i napadackom smislu i kroz njega ce se traziti mnoga rjesenja,zasigurno,na njemu je najveci pritisak jer je lider napadackog arsenala. S agilnijim krilima i razvlacivacima prostora imat ce sanse ulaziti u koridore. Pokraj Busquetsa i Inieste uci ce netko polivalentan, netko tko je odgovoran u obrani koliko i u napadu. 

Najprikladniji igrac koji se jos nije stabilizirao u reprezentaciji bio bi Koke iza kojega su tri sjajne sezone u klubu na takvoj roli.David Silva je predviden kao treca varijanta no svi smo vidjeli da onda Spanjolska ima iste probleme kao Real,Arsenal…-Balans.Balans je tesko ispraviti na ovako kratkim natjecanjima i sve bi trebalo biti od pocetka dobro odradeno.Vicente ce imati slatke brige i oko formacije koja je najcesce 4-1-3-2.Vrlo siroka i postavljena za igrace sa dobrim zavrsnim pasom i brzinom. S druge strane imaju i ponekih mana koje se ocitavaju u obrani i napadu. Nekad veliki stoperski tandem mnogo je omeksao i mnogo slabije igra. Kadar je funkcionirati u samo jednom sustavu-s loptom. Cak sve losije Pique i Ramos drze liniju na visokim relacijama sto ce biti problem spanjolskoj ako nemaju sjajnu pozadinu.
Sto se tice napada nemaju pravu devetku koja ce igrati(na klupi vjerojatno Morata i Aduriz)Te ce biti jako zanimljivo pratit spanjolsku koja ce eksploatirati sredinom koju je lakse braniti nego krila i pozicije koje se hrane sirinom. Spanjolskoj predvidamo unatoc manima siguran prolazak skupine i polufinale. Sve osim toga bilo bi lose za njih osobno.


Golmani: Iker Casillas,De Gea,Sergio Rico.
Braniči: Cesar Azpilicueta,Juanfran,Sergio Ramos,Pique,Jordi Alba,Marc Bartra,Hector Bellerin,Mikel San Jose.
Veznjaci: Koke,David Silva,Thiago Alcantara,Andres Iniesta,Bruno Soriano,Cesc Fabregas.
Napadači: Alvaro Morata,Aritz Aduriz,Lucas Vasquez,Nolito,Pedro Rodriguez.
Piše: D.N

Nema komentara:

Objavi komentar